Alletafarma. Punts de suport a la lactancia materna

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana la lactància materna (LM) com a alimentació exclusiva durant els sis primers mesos de vida, per aconseguir un creixement, un desenvolupament i una salut òptima dels lactants.

El farmacèutic comunitari es troba diàriament davant els dubtes i el desconeixement de moltes mares lactants que acudeixen a la seva farmàcia a demanar consell.

Així doncs, des del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona es va promoure la creació d’un grup de treball de farmacèutics amb la finalitat de promocionar i protegir la lactància materna des de la farmàcia comunitària en col·laboració amb altres professionals sanitaris especialistes com pediatres i llevadores.

Entre les tasques realitzades, destacar:

  1. Fitxes de suport per a les mares lactants i el seu entorn, així com per farmacèutics, en relació a diferents situacions molt freqüents durant la lactància materna com l’agafament al pit o les mastitis, entre d’altres, utilitzades per acompanyar els consells.

Alletafarma

Alletafarma

Alletafarma

Alletafarma

Alletafarma

  1. Curs teòric-pràctic d’actuació farmacèutica en l’alletament matern amb el qual els farmacèutics es van formar amb la finalitat d’aconseguir l’objectiu de l’OMS, UNICEF l’AEPED d’incrementar i promocionar la lactància materna amb accions des de l’àmbit de la farmàcia.

3. Les farmàcies formades, disposen d’un distintiu del COFT: Alletafarma, essent punts de referència en relació a l'alletament matern.

Alletafarma

Actualment disposem d’un LLISTAT DE FARMÀCIES PUNTS DE SUPORT LACTÀNCIA MATERNA. Poden consultar les 22 farmàcies que el formen en aquest enllaç:http://www.coft.cat/privat/font/descarga.php?file=1531907362.pdf&titol=201809%20Llistat%20farm%E0cies%20Alletafarma%20-%20FITXA

Alletafarma

 I recordi: Davant qualsevol dubte consulti al seu metge, llevadora o farmacèutic.

BIBLIOGRAFIA: COL·LEGI OFICIAL DE FARMACÈUTICS DE TARRAGONA. Alletafarma: punts de suport a la lactància materna  [En línia]. <http://www.coft.cat/privat/font/index.php?CODOBJ=24466> [Consulta: 27 setembre de 2018]


Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informació estadística i analítiques, així com tècniques.
Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. OK Més informació aquí