Programa d'educació sanitària de la Gent Gran (PESGG)

El Programa d’educació sanitària de la gent gran sobre el bon ús dels medicaments (PESGG), projecte que es desenvolupa arreu de Catalunya i que compta amb un llarg recorregut, consta de xerrades informatives que s’adrecen a la gent gran, ja que són un col·lectiu on amb freqüència la polimedicació hi és present i, per tant, un grup prioritari en la promoció del bon ús dels medicaments. En aquest sentit, l’objectiu del Programa és potenciar l’autonomia de la gent gran per fomentar l’ús racional dels medicaments.

 

El PESGG és fruit de la col·laboració entre el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya i el Servei Català de la Salut (CatSalut) i s’emmarca en les línies estratègiques del CatSalut i del Pla de salut. Així mateix, està integrat en el projecte europeu “Envelliment actiu i saludable”, on es recullen iniciatives engegades a tot Europa enfocades a perllongar una vida activa i independent a la gent gran.

 

Les xerrades ofertes són:

  • El bon ús dels medicaments
  • La importància de seguir bé els tractaments
  • Què cal saber de la hipertensió arterial
  • Què cal saber de la hipercolesterolèmia
  • Què cal saber de la diabetis
  • Què cal saber dels antibiòtics
  • Què cal saber del dolor

Es pot consultar els continguts de les xerrades a través del web Canal Medicaments i Farmàcia.

 

Aquestes xerrades no tenen cap cost per als participants i els docents són farmacèutics comunitaris col·legiats amb formació en educació sanitària.

 


Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informació estadística i analítiques, així com tècniques.
Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. OK Més informació aquí