Programa d'Educació Sanitària sobre el Bon Ús del Medicament (PESBUM)

A causa de la crisi sanitària per la COVID-19, la programació de xerrades es podrà reprendre quan ja s'hagi superat la fase 3, sempre que l'evolució sigui l'esperada.

 

CANVI 2020 -> de PESGG passa a PESBUM
S'amplia la població diana del programa, de forma que deixa de ser només la gent gran, i passa a ser tota la població adulta.
Es pot consultar els continguts de les xerrades clicant AQUÍ o bé través del web Canal Medicaments i Farmàcia.

 

El Programa d’educació sanitària pel bon ús dels medicaments (PESBUM) és una iniciativa que consta de xerrades informatives impartides per farmacèutics comunitaris amb l’objectiu d’augmentar el coneixement sobre l’ús dels medicaments i millorar les habilitats en el seu maneig.


Les xerrades es realitzen en diferents entitats com ara centres cívics, ajuntaments, biblioteques i altres espais  arreu de Catalunya.

Els tallers tenen una durada aproximada de 45 minuts i l'assistència és voluntària i sense cap cost per als participants.


Els continguts estan adreçats a tot tipus de públic i a cada edició s'incorporen un o dos temes nous per tal d'ampliar el ventall ofert.

En l’edició de l’any 2020, el Programa ofereix els següents temes:

  • Què cal saber dels antibiòtics
  • Què cal saber del dolor
  • Què cal saber de la diabetis
  • Què cal saber de la hipercolesterolèmia
  • Què cal saber de la hipertensió arterial
  • Què cal saber de l’insomni
  • Dues sessions sobre la salut bucodental: “Què cal saber de la salut bucodental – I. Problemes a les dents” i “Què cal saber de la salut bucodental – II. Problemes a la cavitat oral
  • Un cicle de dues xerrades; una primera amb conceptes bàsics sobre "El bon ús dels medicaments", i una segona, en format taller, sobre la "Importància de seguir bé els tractaments".
  • Novetat 2020: Què cal saber de la incontinència urinària

 

Els objectius de les xerrades són:   

- Reforçar i augmentar els vostres coneixements sobre l'ús adequat dels medicaments.
- Complir millor els tractaments.
- Fer un ús racional dels medicaments, responsable i sostenible.
- Aprendre a tenir cura de vosaltres mateixos.
- Comunicar-vos millor amb el vostre professional sanitari de referència.

Des de l’any 2014 s’han realitzat més de 1.500 xerrades i han comptat amb la participació d’aproximadament 32.000 persones.

Durant l’edició 2016 i 2019 es va dur a terme una un estudi amb l’objectiu de conèixer la valoració que els assistents fan d’aquestes sessions. D’aquests estudis s’ha pogut saber que la valoració en global és molt positiva i altra informació útil per la millora contínua del programa.


El PESBUM és fruit de la col·laboració entre el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya (CCFC) i el CatSalut.

El Programa s'emmarca en les línies estratègiques del CatSalut i del Pla de salut.

El PESBUM (anteriorment conegut com el Programa d’educació sanitària per a la gent gran (PESGG)) es va iniciar el 2006 per l'Associació de Farmacèutics Rurals de Catalunya (AFRUC) i es va anar estenent per tot el territori català. A partir del 2014, el Programa inicia una nova etapa fruit de la col·laboració entre el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya i el CatSalut.

 

Aquestes xerrades no tenen cap cost per als participants i els docents són farmacèutics comunitaris col·legiats amb formació en educació sanitària.

Els ajuntaments, les entitats i les institucions interessades en la realització de les xerrades a la seva població, poden sol·licitar-ho clicant al formulari en línia habilitat.


Els informem que la nostra web utilitza cookies de tercers tècniques per recopilar informació estadística dels usuaris que accedeixen a la web.
Aceptar tot. OK Més informació aquí