NP COFT JORNADA PROTECCIO SOLAR 2016

[08-06-2016]

Centenars de persones reben assessorament a la carpa de protecció solar del COFT

 

 • El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona ha instal·lat aquest dimecres davant de la seva seu una carpa on s'ha ofert consell farmacèutic sobre fotoprotecció i s'han practicat les determinacions necessàries per indicar el tipus de fotoprotector adequat a cada persona.
 • Protegir-se 30 minuts abans de l’exposició, aplicar la crema cada dues hores, així com tenir cura de la pell dels nens petits, són algunes de les indicacions que s’han repetit al llarg de la jornada.
 •  

  Tarragona, 8 de juny del 2016

  Avui dimecres 8 de juny, i per vuitè any consecutiu, el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT) ha instal·lat una carpa de protecció solar, en col·laboració amb els laboratoris Avène, a la Rambla President Companys de Tarragona. L'objectiu d'aquesta iniciativa ha estat conscienciar la població sobre la importància de protegir-se del sol.

   

  Centenars de persones s'han acostat i mostrat el seu interès per resoldre dubtes i conèixer quin tipus de fotoprotector és el més adequat per a ells. "Estem a punt d'entrar a la temporada estival i com cada any, és important recordar a la societat la necessitat de protegir-se correctament de les radiacions solars, ja que té una repercussió directa en la salut de la pell, per això des del COFT cada any s'organitzen jornades i campanyes de conscienciació i informació", exposa Amàlia Oliete, vocal de Dermofarmàcia del COFT i organitzadora d'aquesta iniciativa.

   

  Des de les 10 h i fins a les 19 h, s'està oferint a tota la població que ho sol·licita, consell farmacèutic personalitzat. Així doncs, s'estan resolent centenars de consultes sobre la pell i s'estan practicant les determinacions necessàries per aconsellar el tipus de fotoprotector adequat a cada persona (grau d'hidratació de la pell, índex de melanina, fototip, etc). “La protecció ha de començar 30 minuts abans de l’exposició aplicant la crema a casa. És imprescindible no deixar cap zona sense protegir i tenir en compte que la protecció s’ha d’actualitzar cada dues hores. També s’ha de tenir especial cura amb la pell dels nens petits. Es recomana no exposar els nens de menys de tres anys al sol i sempre amb cremes especialitzades”, afegeix Oliete. A més, també s'ha repartit entre el públic, tríptics amb consells per a una exposició solar segura.

   

  "Estem molt satisfets ja que la gent ha mostrat molt d'interès per saber com poden protegirse millor del sol i, sobretot, quine cures li han de dedicar a la seva pell per evitar els efectes nocius del sol. Juga a favor de la salut de la població que les textures dels fotoprotectors d'alt índex van millorant i avui dia permeten una apliciación més fàcil i agradable amb el que s'aconsegueix millor predisposició a aplicar-se el fotoprotector", afirma la farmacèutica.

   

  D'altra banda, l'opinió general de les persones que s'han acostat a la carpa sol·licitant un reconeixement de la seva pell i el consell farmacèutic ha estat molt positiva: "en general no li donem massa importància al sol, és molt interessant que et reconeguin el tipus i estat de la pell per determinar quin índex de fotoprotecció necessites, crec que tothom hauria de saber-ho. Avui mateix posaré en pràctica el que m'han recomanat", ha expressat un dels assistents.

   

  COFT

  El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona actua com a representant dels interessos generals dels farmacèutics i la defensa dels seus interessos professionals, vetllant per la bona praxi professional dels seus col·legiats. En l’actualitat aglutinen un col·lectiu de prop de vuit-cents col·legiats, exercents en les diferents vessants i especialitats de la professió: oficina de farmàcia, analistes, hospitals, ortopèdia, òptica, dermofarmàcia, alimentació, salut pública, indústria, distribució, docència, homeopatia i fitoteràpia. Com a agents de salut més propers a la població, treballen per fomentar en la societat hàbits saludables portant a terme accions educatives, campanyes de prevenció de la salut, atenció farmacèutica i consell en l’ús correcte dels medicaments.

   

  Per a més informació:

  Gabinet de Comunicació COFT

  Lluïsa Descarrega. lluisa@garamond.biz - Tel. 663 43 61 78 / 977 24 21 28

  Cristina Joanpere

   Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informació estadística i analítiques, així com tècniques.
Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. OK Més informació aquí