NP COFT FARMACIOLES PORTATILS

[06-07-2016]
  • El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona inaugura una nova mostra del fons de la Fundació Concòrdia Farmacèutica, fruit de la col·laboració amb aquesta entitat.

  •  

  • Aquesta exposició és una mostra relacionada amb diferents tipus de farmacioles, és a dir, de bosses o maletins que contenen els materials i els instruments necessaris per dur a terme els primers auxilis.

  •  

    Tarragona, 6 de juliol del 2016

     

    El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT) compta amb una nova exposició del fons de la Fundació Concordia Farmacèutica: “Farmacioles portàtils”, una mostra relacionada amb diferents tipus de farmacioles, és a dir, de bosses o maletins que contenen els materials i els instruments necessaris per dur a terme els primers auxilis i estan a punt per ser transportades immediatament a qualsevol lloc, quan així es requereixi.

     

    En aquesta exposició, es pot admirar, especialment, algunes de les farmacioles

    anomenades familiars, “preparades per farmàcies de casa nostra, que són veritables joies i peces de museu, que permeten donar una visió bastant ajustada de la varietat d’equips de primers auxilis que es podien adquirir i usar al segle passat”, manifesta Maria Jesús Gallardo, comissària de l’exposició.

     

    Cal tenir sempre en bon estat la corresponent farmaciola amb tots els elements necessaris, tant en quantitat com en idoneïtat, segons el col·lectiu a qui hagi de servir i a les activitats que s’hi hagin de dur a terme. Per això les farmacioles, anomenades sovint amb el castellanisme de “botiquín”, es poden classificar de moltes maneres i, fins i tot, han estat objecte de normatives i lleis -algunes força exhaustives i complexes- com les que especifiquen tot el que han de dur els vaixells o el que correspon a cada secció de l’exèrcit, el que hi ha d’haver en els grans espais d’espectacles, a les empreses, etc. i que pot anar des del paquetet “de cura individual”, que cada soldat porta al seu sarró, fins a un gran hospital de campanya amb quiròfan i tot.

     

    Aquesta exposició, elements de la qual han estat cedits al COFT per la Fundació Concordia Farmacèutica, està oberta a tothom que la vulgui visitar a la seu del mateix col·legi a Tarragona (Carrer Enric d’Ossó, 1) fins al desembre del 2016.

     

    Aquesta iniciativa és fruit de la col·laboració, establerta l’any 2010, pel COFT amb la

    Fundació Concòrdia Farmacèutica (FCF), una entitat que persegueix dues finalitats:

    salvaguardar el patrimoni farmacèutic i donar-lo a conèixer, impulsant la divulgació de la història de la farmàcia i el medicament.

     

    COFT

    El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona representa i defensa els interessos

    generals i professionals dels seus col·legiats vetllant per la bona praxi professional. En

    l’actualitat aglutinen un col·lectiu de prop de vuit-cents col·legiats, exercents en les diferents vessants i especialitats de la professió: oficina de farmàcia, analistes, hospitals, ortopèdia, òptica, dermofarmàcia, alimentació, salut pública, indústria, distribució, docència, homeopatia i fitoteràpia.

     

    Com a agents de salut més propers a la població, treballen per fomentar en la societat

    hàbits saludables portant a terme accions educatives, campanyes de prevenció de la salut, atenció farmacèutica i consell en l’ús correcte dels medicaments.

     

    Per a més informació:

    Gabinet de Comunicació COFT

    Lluïsa Descarrega. lluisa@garamond.biz - Tel. 663 43 61 78 / 977 24 21 28

         Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informació estadística i analítiques, així com tècniques.
    Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. OK Més informació aquí