El COFT i l’ONCE faciliten l’accés a la informació sobre les instruccions de mostres a les persones amb discapacitat visual

[13-10-2016]
 • Els fulls de les farmàcies incorporen un codi QR que permetrà obtenir la informació a les persones cegues
 • Tarragona, 13 d’octubre del 2016

  El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT) i l'ONCE han dut a terme una acció conjunta per facilitar l'accés a la informació sobre les instruccions de recollides de mostres a les persones cegues o amb discapacitat visual greu.

  Instruccions recollida

  Les instruccions incorporen un codi QR que l'usuari rebrà en format imprès quan vagi a la farmàcia a sol·licitar la informació sobre la recollida de mostres de cada cas concret (orina, sediment, cultiu, prova d'embaràs, Helicobacter pylori, paràsits intestinal, test l'alè, etc.).

  Els documents tenen el codi QR col·locat a la part superior dreta d'aquest. Els farmacèutics entregaran el full, tot retallant la punta superior dreta, seguint la línia de punts suspensius, per facilitar la usabilitat a les persones amb discapacitat visual. D'aquesta manera, aquestes podran localitzar ràpidament en quina part del document es troba el codi QR i poder llegir-lo amb el seu lector.

  "Per a les persones cegues aquesta iniciativa fa augmentar la seva autonomia, ja que permet que el nostre col·lectiu pugui accedir a la informació impresa de manera independent i no dependre de tercers", afirma Sara Gimeno, directora de la Direcció de l'ONCE a Tarragona.

  Amb tot, a la seu de la Direcció d’ONCE a Tarragona (Rambla Vella, 10) hi haurà exemplars en Braille, el sistema de lectoescriptura per a persones cegues al qual aquesta Organització sempre dóna suport.

  “Una vegada més aquesta iniciativa neix de la voluntat dels farmacèutics de ser agents de salut a peu de carrer i al servei de la població”, afirma Joaquim Nolla, president del COFT.

  COFT

  El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona actua com a representant dels interessos generals dels farmacèutics i la defensa dels seus interessos professionals, vetllant per la bona praxi professional dels seus col·legiats. En l’actualitat aglutinen un col·lectiu de prop de vuit-cents col·legiats, exercents en les diferents vessants i especialitats de la professió: oficina de farmàcia, analistes, hospitals, ortopèdia, òptica, dermofarmàcia, alimentació, salut pública, indústria, distribució, docència, homeopatia i fitoteràpia. Com a agents de salut més propers a la població, treballen per fomentar en la societat hàbits saludables portant a terme accions educatives, campanyes de prevenció de la salut, atenció farmacèutica i consell en l’ús correcte dels medicaments.

  Per a més informació:

  Gabinet de Comunicació COFT

  Lluïsa Descarrega. lluisa@garamond.biz - Tel. 663 43 61 78 / 977 24 21 28

  Gabinet de Comunicació ONCE Catalunya. Tel. 93 238 10 07/08  20161013 NP COFT ONCE 632.67 KB  Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informació estadística i analítiques, així com tècniques.
  Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. OK Més informació aquí