NP. ELS FARMACÈUTICS AJUDEN A DEIXAR DE FUMAR

[28-05-2018]
  • El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT) organitza una Jornada sobre Deshabituació Tabàquica oberta a la població, aquest dimecres 30 de maig

 

  • A partir de les 10 h, s’habilitarà una carpa a Plaça Mercadal de Reus, on es durà a terme atenció farmacèutica, així com certes determinacions (cooximetries, test de motivació, test d’addició al tabac…)

 

  • L’esdeveniment s’enmmarca dins de la XIX Setmana Sense Fum 2018 que tindrà lloc del 25 al 31 de maig sota el lema “Viu a sac sense tabac”

 

Tarragona, 28 de maig de 2018

Aquest dimecres 30 de maig, el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT), mitjançant el seu Grup de Treball (GdT) del Tabac i en col·laboració amb l’Ajuntament de Reus, organitza la jornada informativa “Vols deixar de fumar? El farmacèutic et pot ajudar!”, sobre la Deshabituació Tabàquica, adreçada a tota la població.

A partir de les 10 h i fins a les 14 h, s’habilitarà una carpa a la Plaça Mercadal de Reus, on es durà a terme atenció farmacéutica per part d’experts en cessació tabàquica, així com determinacions a les persones que s’interessin: cooximetries, test de motivació, test d’addició al tabac… A més, es realitzarà l’activitat: “Canvia una cigarreta per un xupa-xups”.

L’esdeveniment s’enmmarca dins de la XIX Setmana Sense Fum que tindrà lloc del 25 al 31 de maig sota el lema “Viu a sac sense tabac”. L’objectiu de la Setmana Sense Fum és sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se o d’abandonar el consum de tabac i poder gaudir d’un ambient lliure de fum.

La deshabituació tabàquica

Les patologies relacionades amb el consum de tabac són un dels motius més importants de consulta en l'àmbit sanitari. El tabaquisme és considerat actualment el primer problema de salut pública que es pot prevenir en els països desenvolupats.

Com es manifesta des del GdT Tabac del COFT, “està àmpliament demostrat que l’hàbit de fumar és un factor important de risc de cardiopatia coronària, de malaltia vascular perifèrica, de malaltia pulmonar obstructiva crònica, de càncer de pulmó, laringe, faringe, cavitat bucal, esòfag, pàncrees o bufeta urinària i d’úlcera d’estómac.” A més, el consum de tabac durant la gestació produeix un retard en el creixement fetal i incrementa el risc de complicacions durant l’embaràs i la mortalitat perinatal.

“Deixar de fumar és probablement el més important que una persona fumadora pot fer per millorar la seva salut, independentment de l’edat o dels seus antecedents com a fumadora.

En deixar de fumar millorarà la seva salut i la dels que l’envolten”, s’afegeix. I és que el tabaquisme és la primera causa de les malalties i les morts evitables al nostre país. “Quan deixeu de fumar, evitareu malalties futures i millorareu la salut de manera immediata”, conclouen.

El farmacèutic és un professional format en l’àmbit de la promoció de la salut i de la prevenció de la malaltia, fet que l’implica directament en les intervencions de deshabituació tabàquica. Abordar la problemàtica del tabac inclou estratègies com reduir-ne el consum, evitar la incorporació de fumadors nous i augmentar el nombre d’exfumadors.

En el següent enllaç es mostren les farmàcies que ofereixen el servei de Deshabituació tabàquica a la província de Tarragona:

http://www.coft.cat/font/index.php?CODOBJ=12809

 

Font: COFT

NP ELS FARMACEUTICS AJUDEN A DEIXAR DE FUMAR 141.96 KBPer poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informació estadística i analítiques, així com tècniques.
Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. OK Més informació aquí